Valmennus Caressa | Tampere

Caressan tarina

Elokuu 2008

sarijakoivuYksi tärkeimpiä Caressan opetuksia, joita tässä maailmanajassa tarvitaan, on vauhdin hiljentäminen ja pysähtyminen. Ilman sitä ei kuule omia ajatuksiaan, saati sitten sydäntään. Itse pysähdyin kesällä 2007 miettimään, mitä elämältäni todella halusin.

Minulla oli arvostettu työ erään yrityksen assistenttitehtävissä, mutta sisimmässäni tunsin, että minusta olisi muuhunkin. Johonkin, missä voisin antaa itsestäni paljon enemmänkin. Toisaalta, nykyinen työpaikka oli turvallinen ja lähietäisyydellä, lapset vielä pieniä, ja asuntolainaakin oli riittävästi. 

Mielessä oleva tunne "jostakin muusta" oli kuitenkin vahva. Mietin ja listasin omia arvojani, innostuksen kohteitani ja vahvuuksiani. Tuli ajatus, että voisiko ihmisiä jotenkin auttaa tässä arjen hullunmyllyssä. Voisiko arkea jotenkin yksinkertaistaa ja rauhoittaa? Auttaa ihmisiä näkemään olennainen, se mitä he todella haluavat elämältään? Voisiko tällaista tehdä jopa työkseen? 

Pieni innostuksen kipinä sisimmässäni etsin netistä, josko tällaisia elämänhallintapalveluja olisi olemassa. Suomesta löytyi uudenlainen ammattinimike, life coach eli elämäntaidon valmentaja, ja siihen oli olemassa koulutus! Varovainen innostus muuttui vahvaksi uskoksi siitä, että olen oikeilla jäljillä. Aloitin koulutuksen, joka oli lähtölaukaus huikeaan matkaan omaan itseen ja onnellisempaan arkeen! 

Assistenttityöt jäivät keväällä 2008, sitä seurasi yrittäjäkurssi sekä valmennustyön harjoittelu. Samalla eteni yritykseni luomisprosessi, joka aiheutti innostusta ja epävarmuutta vaihtelevasti. Ei ollut helppoa hypätä uuteen ja tuntemattomaan, mutta ajattelin, että nyt tai ei koskaan!

Caressa-nimi syntyi yritykselleni hieman mytologisen taustan kautta: Caressa on suojelusenkeli, joka auttaa ihmisiä eteenpäin, kun on aika kasvulle tai uudelle vaiheelle elämässä. Sellainen minullakin oli... tuntematon oli edessä. Oivalsin, että sellaista "Caressan" työtähän tulen itsekin tekemään - autan muita kulkemaan kohti muutosta! Tästä oivalluksesta syntyi yritykselleni nimi Caressa Coaching. Coaching-sanahan on englantia ja tarkoittaa valmentamista. Lisäksi Caressa-sana sisältää englannin kielen sanan "care" eli välittää.

Niin ne asiat järjestyvät, kun malttaa välillä pysähtyä ja virittää aistinsa avoimiksi uusille ajatuksille ja oivalluksille. Vauhtia kannattaa tietoisesti hiljentää, sillä itse asiassa, vähemmän on oikeastaan paljon enemmän!

* Kiitos, kun luit Caressan tarinan. Muistathan Sinäkin antaa itsellesi aikaa pysähtyä, jotta kuulet sisäisen viisautesi ja osaat valita oikeita polkuja elämääsi. Olet lämpimästi tervetullut edistämään asioitasi yhteistyössä Caressan kanssa - joko yksityisesti tai organisaatiosi kera!

nimmari

Marraskuu 2012

Tarina jatkuu... Tällä hetkellä yritys on toiminut yli 4 vuotta, ja nähnyt yhden talouslaman v. 2009 ja tällä hetkellä elämme keskellä valuuttakriisiä... Olen hyvin kiitollinen ja nöyrän ylpeä tästä mutkaisesta mutta mielenkiintoisesta matkastani eteenpäin yrittäjänä ja coachina :). Myös kaikista niistä ihmisistä, joita olen työssäni saanut kohdata. Nähdään valmennuksissa!

Elokuu 2015

Coaching-markkinoilla on ollut haastavaa, kuten monilla muillakin aloilla. Nyt kun ihmiset kaipaisivat entistä enemmän uusia, tuoreita näkökulmia, ratkaisuja ongelmien voittamiseksi sekä uskoa ja selkeyttä tulevaan, ovat kukkaronnyörit tiukentuneet samaan tahtiin. Caressa on jatkanut ja jatkaa toimintaansa Valmennus Caressa -aputoiminimellä Osuuskunta Iloksi ja Voimaksi:ssa.

Kuten ylimmästä tekstistä käy ilmi, on valmennus ja ihmisten auttaminen eteenpäin minun juttuni ja se todennäköisesti kulkee mukanani aina! Valmennustyö on 7 vuodessa kypsynyt ja kehittynyt, itse- ja ihmistuntemukseni on lisääntynyt, on tullut tärkeitä täydentäviä elementtejä auttamistyöhön, kuten luonto ja mindfulness.. Lisäksi työn alla ovat sosionomin monimuoto-opinnot.

Seikkailu siis jatkuu, toivottavasti saan seikkailla pienen matkan yhdessä myös Sinun ja /tai organisaatiosi kanssa!