Valmennus Caressa | Tampere

Life coaching / elämäntapavalmennus

tienviittaOnko elämässäsi aika muutokselle, panostukselle oman itsen kasvuun ja kehittämiseen? Pysähtymiselle, olennaisen löytämiselle tai asioiden selkeyttämiselle? Haaveiden toteuttamiselle tai energiasyöpöistä irti päästämiselle?

Olipa elämäntilanteesi mikä tahansa, autan Sinua mielelläni muutoksessa. Auttaminen toteutuu henkilökohtaisessa valmennuksessa, jossa tapaamme kasvotusten, tai puhelimitse/videopuheluna, niin monta kertaa kuin koet tarpeelliseksi. Valmennus etenee aina täysin Sinun vauhdillasi ja ehdoillasi.

Suosittelen aluksi 3 tai 5 kerran pakettia, jolla pääsee jo hyvään vauhtiin asioiden edistämisessä. Valmennus keskittyy tulevaisuuteesi ja konkreettisten keinojen löytämiseen kohti tavoitteitasi. Valmennus ei ole terapiaa, mutta on usein silti myös terapeuttinen kokemus.

Yksi valmennuskerta kestää 60-90 min (puhelimitse 45-60 min). Valmennuksen pituus vaihtelee muutamasta kerrasta jopa vuosien yhteistyöhön. Tapaamisia on aluksi 2-3 kertaa kuukaudessa, jatkossa yleensä harvemmin. Halutessasi voit tehdä tapaamisten/puheluiden välillä räätälöityjä kotitehtäviä.

Tyytyväisyystakuuna ensimmäinen kerta on ilmainen, mikäli et ole tyytyväinen etkä päätä jatkaa valmennuksessa. Näin et sitoudu mihinkään ennen kuin valmentaja henkilönä tuntuu sinulle sopivalta ja yhteistyön aloittaminen hedelmälliseltä. 

Life coachingin hyötyjä

*  Itsetuntemuksen lisääntyminen » itsetunnon kohoaminen
*  Vuorovaikutuksen parantuminen ihmissuhteissa
*  Tärkeiden päätösten tekeminen ja ratkaisujen löytäminen
*  Elämän selkeytyminen ja yksinkertaistuminen
*  Työtyytyväisyyden lisääntyminen
*  Motivoivien tavoitteiden löytäminen
*  Elämän merkityksen löytäminen

Esimerkkejä life coaching -aiheista, valmennuspaketti 3 tai 5 valmennuskertaa:

1. Kehityn ja voin hyvin työssäni

Työhön painottuva valmennus, joka tukee henkilökohtaista kasvua työssä. Valmennus antaa työkaluja tehokkaaseen, mutta samalla mielekkäältä tuntuvaan työskentelyyn. Vuorovaikutustaidot kehittyvät ja valmennettava alkaa löytää piilossa olevia voimavarojaan;  työhyvinvointi kokonaisuudessaan lisääntyy.  

2. Kadonneen (sisäisen) timantin metsästys
Valmennus, joka kasvattaa itsetuntemusta, itsetuntoa, rohkeutta ja luottamusta omiin voimiin ja kykyihin. Auttaa näkemään, mikä on itselle olennaista ja onnellisuutta tuovaa ja miten näitä asioita saa elämäänsä lisää. Tukee energiasyöppöjen karsimista omasta elämästä. Auttaa elämään rohkeasti omien arvojen mukaista elämää, ei muiden sanelemaa tai ulkopuolelta ohjautuvaa elämää.

3. Tavoitteista totta! 
Tämä valmennus keskittyy siihen, että saavutat tavoitteesi. Varmistamme, että tavoitteesi ovat Sinua palvelevia ja vahvistamme motivaatiotasi, jotta kehityt ja edistyt toivomallasi tavalla. Lisäksi teemme konkreettisen ja innostavan toimintasuunnitelman, joka vie sinut itsellesi sopivin askelin kohti päämääriäsi. 

4. Tienhaarasta oikealle polulle
Valmennus keskittyy ohjaamaan Sinut oikealle polulle, mikäli tunnet olevasi tienhaarassa (esim. työelämässä tai parisuhteessa). Tiedät tarvitsevasi muutosta, mutta se tuntuu ehkä pelottavalta ja oikeaa ratkaisua voi olla vaikea itse nähdä. Muutos ei aina vaadi olosuhteiden muuttamista, joskus oman asenteen ja ajattelutapojen muuttaminen riittävät kääntämään tilanteen paremmaksi. Valmennuksessa käymme läpi tilannettasi keskustellen ja ratkaisua selkiyttäviä tehtäviä tehden. Teemme halutessasi konkreettisen toimintasuunnitelman, miten viet muutosta pienin askelin eteenpäin ja samalla avaat elämääsi uusia, voimaannuttavia ovia.

5. Mielenrauhaa ja tasapainoa arkeen
Vaikka elämä on nykyään kiireistä ja jatkuvasti muuttuvaa, on aivan mahdollista saavuttaa sisäinen tasapaino ja mielenrauha. Valmennuksessa keskitytään mielenhallinnan keinoihin, jotka keskittävät huomion tässä hetkessä elämiseen ja siitä nauttimiseen. Vahvistetaan omia voimavaroja siten, että muiden ihmisten ja asioiden negatiivisuus ei tartu itseen. Opetellaan pitämään fokus myönteisissä asioissa ja opitaan keskittymään olennaiseen, rauhoittumaan ja kuuntelemaan omaa itseä.

6. Avaimia oman elämäntehtävän / -tarkoituksen löytämiseen
Tutkimusten mukaan onnellisimpia ovat ihmiset, jotka ovat löytäneet elämälleen tarkoituksen ja merkityksellisyyden. Elämäntehtävä ei ole sama asia kuin työ, mutta voit toki olla työssä, jossa toteutat omaa elämäntehtävääsi. Valmennus tukee oman elämäntehtävän löytämisessä ja auttaa syvällisempien asioiden pohdiskelussa ja ymmärtämisessä. Valmennuksessa etsitään vastauksia kysymyksiin: kuka minä olen, mikä on tehtäväni tässä maailmassa ja miten voin parhaiten toteuttaa omaa elämäntehtävääni.

7. Täsmävalmennus eri aiheisiin
Valmennuskertojen aikana on mahdollista saada selkeyttä ja ratkaisuja myös yksittäisiin, toisistaan täysin erillisiin asioihin, jotka joko vievät voimavaroja tai toteutuessaan lisäävät hyvinvointia. Aiheet voivat olla esimerkiksi: 

-Miten saan enemmän aikaa itselleni / perheelleni
-Miten löydän motivaation työhöni / mieluisan työn
-Mikä toisi lisää iloa elämääni
-Kuinka löydän mukavalta tuntuvan liikunta- tai muun harrastuksen
-Kuinka löydän minulle sopivan kumppanin
-Miten voin lisätä vaurautta elämääni
-Miten voin viettää enemmän aikaa ystävieni kanssa / miten löydän itselleni ystävän
-Miten saan aamuistani rauhallisia ja voimaa antavia
-Miten karsia turha omasta elämästä ja keskittyä hyvää oloa lisääviin asioihin
-Miten saan sisältöä elämääni jäätyäni eläkkeelle
-Miten voin kohentaa terveyttäni / ulkonäköäni / ympäristöäni / henkistä hyvinvointiani