Valmennus Caressa | Tampere

Usein kysytyt kysymykset valmennuksesta

Mitä voin saada valmennuksesta?
Voit saada konkreettisia, positiivisia muutoksia omaan elämääsi, kohti toivomaasi suuntaa ja tavoitteitasi. Muutokset voivat kohdistua esim. työhön, perheeseen, parisuhteeseen, asuinympäristöön, ystäviin, fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin tai raha-asioihin. Valmennuksessa usein itse kypsyttelemäsi asiat selkeytyvät ja löydät niihin ratkaisut. Saat tasapainoa ja mielenrauhaa, tiedostat ja saat käyttöön paremmin omat voimavarasi, ja ehkä löydät jopa koko elämällesi suuremman merkityksen tai "oman juttusi".

Mistä tiedän, että valmennus sopii minulle?
Valmennus sopii jokaiselle, joka haluaa elämäänsä selkeyttä tai jotain muutosta, ja joka haluaa sitoutua parantamaan omaa elämänlaatuaan. Valmennus edellyttää voimavaroja mennä eteenpäin, se ei sovellu terapiaa tarvitseville. Silti valmennus on usein voimaannuttava ja terapeuttinenkin kokemus.

Kannattaako valmennukseen investoida?
Valmennus on investointi parempaan elämänlaatuun, ja jokainen arvioi omat tarpeensa. Laske esimerkiksi, kuinka paljon käytät rahaa materialistisiin, "pään ulkopuolisiin", kohteisiin (hiukset, kosmetiikka, korut, päähineet..) ja kuinka paljon euroja uppoaa näkymättömiin, pään sisäpuolelle? Missä asioissa haluat kehittyä? Milloin olisit tyytyväisempi itseesi? Ellet ole varma, tee sijoitus, jonka tarkoitus on ainoastaan viedä omaa elämääsi eteenpäin. Sijoituksesi tuottoa voi olla vaikea mitata rahassa, mutta todennäköisesti tuotto on pitkäaikainen ja reilusti plussan puolella!

Voiko valmennusta tehdä videoyhteydellä tai puhelimitse?
Kyllä, ilman muuta! Se säästää aikaa ja kuluja, ja valmennus onnistuu mistä päin Suomea / maailmaa tahansa helposti. 

Miten pitkään valmennus kestää?
Matalan kynnyksen valmennusprosessi on 3 kertaa, joka on osoittautunut monille riittäväksi buustiksi sen hetkiseen tilanteeseen! Mikäli asioita on useita, voi aloittaa vaikka 5 kerran paketilla ja sopia tarpeen mukaan lisää. Joskus valmennus voi olla useiden kuukausien tai jopa vuosien prosessi, mutta toki tapaamistiheys harvenee valmennuksen edetessä. Valmennuksia on aluksi 2-3 kertaa kuukaudessa, jatkossa yleensä harvemmin. Asiakas itse määrittelee hänelle sopivan valmennustiheyden ja valmennussuhteen pituuden. Halutessaan asiakas voi tehdä tapaamisten/puheluiden välillä hänelle räätälöityjä kotitehtäviä. 

Valmennustapaaminen kasvokkain kestää max 90 min / kerta. Puhelimitse ilman videoyhteyttä max 60 min / kerta.

Perustuuko valmennus johonkin uskontoon tai aatteeseen?

Ei. Valmennuksen lähtökohtana on, että jokaisella ihmisellä on sisällään valtavat voimavarat, valmiudet ja mahdollisuudet. Olemme kuin jäävuoren huippu; tiedostamme ja käytämme vain pientä osaa koko potentiaalistamme omaksi parhaaksemme. Valmennus on itsensä kehittämistä ja omien elämäntaitojen vahvistamista ulkopuolisen kuuntelevan ja kannustavan "oppaan" kanssa.

Neuvooko valmentaja tai tekeekö hän päätöksiä puolestani?
Ei. Valmentaja ei anna "hyviä neuvoja", sillä valmennuksen tavoite on, että asiakas itse oivaltaa, mikä on juuri hänelle sopivin keino edetä tai ratkaista jokin asia. Tällöin motivaatio asian edistämiseen ja toteuttamiseen on jo kohdallaan. Joskus valmentaja voi auttaa asiakasta laajentamaan tai muuttamaan näkökulmaa esim. esittelemällä erilaisia vaihtoehtoja. Loppujen lopuksi asiakas on aina itse vastuussa elämästään, ajatuksistaan, päätöksistään ja tekemisistään. Valmentaja sparraa ja tukee asiakasta hänen päätöksissään ja auttaa viemään niitä käytäntöön. Lisäksi valmentaja voi antaa asiakkaalle lisätietoa käsiteltävistä asioista, kuten mielen/alitajunnan toiminnasta, persoonallisuustyyppiteoriasta tai esimerkiksi, mihin jokin valmennuksessa tehtävä mielikuvaharjoitus perustuu.

Keskitytäänkö valmennuksessa johonkin tiettyyn osa-alueeseen vai koko elämäntilanteeseen?
Valmennuksessa keskitytään juuri kulloinkin "pinnalla" olevaan asiaan. Samaa aihealuetta voidaan valmentaa useita kertoja, joskus eri kerroilla on aina uusi asia.

Miten valmentajia koulutetaan?
Suomessa coaching-koulutusta tarjoaa mm. Valmennusakatemia / Namaste Oy. Coaching-yhdistyksen kautta löytyy myös alan koulutuksia.